Welke goedkope keukens zijn er?

Je hebt een enorme keuze in goedkope keukens als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken. Je hebt keuze in welke materialen worden gebruikt, verschillende kleuren en uiteenlopende variaties. Een goedkope keuken is niet langer meer een keukenblok met een beperkt aantal keukenkastjes. Je kunt een droomkeuken realiseren en toch een flinke duit besparen. Maar uit welke goedkope keukens kun je kiezen? In dit blog zetten we de verschillende variaties voor je op een rijtje.

Rechte keuken

Een rechte keuken is nog altijd een populaire opstelling die vaak wordt gekozen. Vooral door gebruikers die beperkt de ruimte hebben. Een rechte keuken heeft in de basis een keukenblok met beperkte kastruimte. Dat kan een nadeel zijn, maar een groot voordeel is dat een rechte keuken vaak goedkoper is dan bijvoorbeeld een hoekkeuken of een eilandkeuken. Daarnaast is een rechte keuken vrijwel overal te plaatsen en eenvoudig te monteren. Rechte goedkope keukens zijn dan ook perfect voor gebruikers die niet alleen handig zijn, maar ook beperkt de ruimte en een beperkt budget hebben.

Goedkope keukens in een L-vorm

Goedkope keukens in een L-vorm zijn ontzettend populair en worden vaak gekozen. Deze keukens worden ook wel hoekkeukens genoemd. Hoekkeukens zijn populair, omdat het keukenblok in een L-vorm geplaatst kan worden en dat heeft meerdere voordelen. Zo heb je een groter aanrechtblad en dus meer werkruimte en je hebt ook meer opbergruimte zonder dat je de hoogte in moet. Daarnaast zijn keukens in een L-vorm ook relatief goedkoop, omdat ze eenvoudig te monteren zijn. Je kunt zelfs nog extra geld uitsparen door de hoekkeuken zelf te monteren.

Eilandkeukens met kookeiland

Het zijn misvattingen dat een keuken met een kookeiland alleen in moderne stijlen verkrijgbaar is en dat ze peperduur zijn. Je kunt ook voor een eilandkeuken kiezen als je op zoek bent naar goedkope keukens. Terwijl je ook enorm veel keuze hebt in verschillende soorten stijlen. Een keuken met een kookeiland is multifunctioneel en ook uitermate geschikt als je de keuken als leefkeuken wilt gebruiken. Een klein minpunt is dat er vaak additionele kosten gemaakt moeten worden voor het verleggen van leidingen en dat een eilandkeuken ook niet heel simpel zelf te monteren is.

Goedkope keukens in een U-vorm

De U-vorm is ook een keuken die redelijk vaak gekozen wordt, omdat deze keukens enorm veel opbergruimte bieden. Vaak is er ook voldoende ruimte om veel inbouwapparatuur te plaatsen. Zoals een vaatwasser, koelkast, oven en een kookplaat. In de regel kun je ook een deel van de keuken in een U-vorm loskoppelen en verrijden. Zo kun je het verrijdbare deel gebruiken als een barretje waaraan je kunt zitten en eten. Goedkope keukens in een U-vorm zijn net zo eenvoudig te monteren als de rechte keuken en de keukens in een L-vorm.

Keuken op maat

De vorm van een keuken vormt een goede basis voor de goedkope keuken die je wilt (laten) monteren, maar er zijn wellicht specifieke wensen die niet standaard verkrijgbaar zijn. Daarom is het belangrijk om je wensen te bespreken met een adviseur. Die je kan adviseren, maar ook een keuken op maat kan ontwerpen. Zelfs bij het oriƫnteren naar goedkope keukens heb je deze mogelijkheden. Wellicht kies jij wel voor de aanschaf van een goedkope complete keuken.