Waarom een fotowand ophangen?

Een fotowand ophangen? Wat is er mis met het ophangen van een gewoon fotolijstje. Of meerdere lijstjes? Helemaal niets, maar dat neemt niet weg dat een fotowand wel een aantal voordelen heeft. Met dit product kun je foto’s op een mooie en speelse manier ophangen en het is ook ideaal als je bijvoorbeeld een verhaal te vertellen hebt. Je kunt met het product dus meerdere foto’s ophangen en dat is wel zo leuk als je een selectie van mooie foto’s hebt. Denk dan aan foto’s van een bruiloft of van een mooie vakantie. Wil je weten wat de voordelen van het product zijn? Lees dan snel onze blog!

Waarom geen losse fotolijsten kopen?

Je kunt prima losse fotolijstjes kopen en deze neerzetten en ophangen en je kunt er zelfs een fotowand mee maken als je dat wilt. Met wel het risico dat niet ieder lijstje hetzelfde is en dat de minimale afwijkingen ervoor zorgen dat de wand niet zo strak eruit komt te zien als je dat een complete fotowand aanschaft. Op dat vlak heeft het product al een enorm voordeel. Daarnaast zorgen de verschillende systemen ervoor dat je de verschillende lijsten ook kaarsrecht kunt ophangen. Of op de juiste afstanden om met een speels effect toch een geheel te kunnen creëren. 

Fotowand met strakke designs

Kies jij uiteindelijk voor een strakke fotowand waarbij de lijstjes symmetrisch naast elkaar en onder elkaar hangen of ga je voor een speels effect zonder dat het afbreuk doet aan het geheel? De keuze die je maakt is voor een groot deel afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook van het interieur. In een modern interieur is bijvoorbeeld een strak design een veel betere keuze dan wanneer je een landelijk interieur hebt. 

Een ander pluspunt is dat de lijstjes van de wand allemaal dezelfde kleur en stijl hebben. Het maakt niet uit of je de lijstjes in een rechthoek of vierkant of juist op een speelse wijze aan de muur hangt. Het product blijft hoe dan ook een geheel. Het voordeel van een speels effect is dat de afmetingen van de lijstjes wel kunnen afwijken, maar dat ze gezamenlijk toch een mooie rechthoek of vierkant op de muur weergeven. 

Keuze in verschillende kleuren en materialen

Ook bij fotowanden heb je keuze uit verschillende stijlen, kleuren en materialen. Dat is niet anders dan wanneer je voor een enkele lijst kiest. Wat betreft de afmetingen kun je wat andere keuzes maken als je de lijstjes op een speelse wijze gaat ophangen. Dan is het leuk om grote met middelgrote en kleine lijsten af te wisselen. Je hebt hier ook voldoende keuze in wanneer je een fotowand gaat uitzoeken. Zo koop je een kant-en-klaar-pakket en hoef je zelf niet aan de slag te gaan met het uitmeten en het uitzoeken van de lijsten die het beste op elkaar zijn afgestemd. 

Eindeloos combineren met een fotowand

Je weet nu dat je voor een strak design of juist een speels effect kunt kiezen terwijl de lijstjes allemaal dezelfde stijl of kleur hebben of van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Maar een fotowand kan ook prima bestaan uit verschillende soorten lijsten. In bepaalde interieurs zorgt dit voor een enorm leuk effect en kun je de wand met foto’s ook uitbreiden als je dat wilt. Het vergt wel iets meer werk om de geschikte lijsten te verzamelen en om het geheel uit te meten. Maar het eindresultaat is prachtig! We hebben overigens nog wel een tip voor je als je hiermee aan de slag gaat. Het slimste wat je kunt doen is om de wand eerst op een vloer of op een tafel neer te leggen en het uit te meten. Zo weet je zeker dat het geheel er mooi uit gaat zien en dat je straks niet op de verkeerde plekken de spijkers in de muur slaat.