Met welk hoofdkussen word ik fit wakker?

Je hoofdkussen is één van de belangrijkste items die bijdragen aan je gezondheid of juist niet. Gemiddeld slapen we een derde van ons leven en tijdens onze slaap herstelt ons lichaam van de dag en laden we onze batterij weer op voor een nieuwe dag. Om een goede nachtrust te hebben en uitgerust weer wakker te worden is slapen in de juiste houding een must. Als je lichaam in een verkeerde houding ligt tijdens je slaap kun je behoorlijk brak wakker zijn en het kan slapeloosheid veroorzaken. Op lange termijn is te weinig slaap schadelijk voor je gezondheid en kan een verkeerde houding vervelende klachten opleveren. Om dat te voorkomen gaan we in dit artikel in op de vereisten van een goed kussen.

Kies voor een hoofdkussen dat past bij je lichaamsbouw

Elk lichaam is anders en niet iedereen heeft dezelfde wensen. Sommige mensen houden van een stevig kussen dat vormvast is, anderen gaan voor een kussen dat juist flexibel is en zacht. Er is voor iedereen een hoofdkussen dat past. Het belangrijkste is dat je even de tijd neemt om te ontdekken welk kussen bij jou past. Een goed kussen is een model dat zich aanpast aan jouw bouw. Daarbij is het zaak dat zowel je ruggengraat, als je hoofd en nek en schouders door het kussen in een ontspannen houding kunnen liggen. Dat is een houding waarin je wervels ontspannen horizontaal liggen zonder knikken of bochten. Want als dat niet zo is krijg je klachten. Verder mag de ruimte tussen hoofd en schouders opgevuld worden door het kussen zodat je ontspannen kunt uitrusten.

Kies een kwaliteitskussen waar je jarenlang plezier van hebt

Met een hoofdkussen doe je meestal wel een tijdje. Veel mensen kopen pas een nieuw kussen als ze ook het bed of de matras gaan vervangen. Vaak is dat pas na een jaar of 10. Dan heeft je kussen een hoop bloed, zweet en tranen met je meegemaakt. Een kwaliteitskussen kiezen is dan ook geen overbodige luxe. En wellicht is het aan te raden om af en toe te checken of je kussen nog goed is voor je of dat het aan  vervanging toe is. Een goed kussen reguleert vocht, ventileert goed en houdt bacteriën en andere beestjes buiten. Kies je voor een kussen dat anti allergeen is dan zit je helemaal safe.

Kies een hoofdkussen dat je gedurende de hele nacht ondersteunt

Het beste hoofdkussen is een model dat jou gedurende de hele nacht ondersteunt en zorgt dat je in de juiste houding ligt. Ook en misschien wel juist als je een onrustige slaper bent die in verschillende houdingen de nacht doorbrengt. Er zijn kussens voor verschillende houdingen. Zo heeft een rug slaper een andere ondersteuning nodig dan een zijslaper. Er komen steeds meer kussens die in allerlei houdingen de juiste steun geven. Daarbij zijn steeds meer kussen wasbaar en de inhoud navulbaar zodat je zelf kunt bepalen welke dikte je prettig vindt. Dat is een mooie oplossing voor mensen die niet de hele nacht stil liggen en toch goed willen slapen.