Een keukentrapje kopen, wat zijn de voordelen?

We staan vaak in de keuken en vooral in grotere keukens hebben we enorm veel opbergkasten staan en hangen. Soms zo hoog dat een iets kleiner persoon er niet bij kan. Dat is ergens onhandig, maar eenvoudig op te lossen door een keukentrapje te kopen. Een keukentrapje is handig en kan de keuken ook nog eens extra sfeer geven. Terwijl een keukentrap ook in andere ruimtes gebruikt kan worden. In onze blog vertellen we meer over de voordelen die je hebt als je een exemplaar koopt.

Keukentrapjes zijn in verschillende situaties enorm handig

Ondanks de naam doet vermoeden dat het keukentrapje alleen in de keuken gebruikt mag worden, kun je het trapje ook gebruiken in andere ruimtes van het huis. Denk aan een garage of een schuur of in een slaapkamer. Een groot voordeel van keukentrapjes is dat ze licht en handzaam zijn. Je hoeft er dus niet meerdere aan te schaffen, want je kunt de trap gewoon onder de arm meenemen naar de ruimte waar je hem weer nodig hebt.

Duurzaam keukentrapje kopen

Een keukentrapje van hout zijn duurzaam en milieuvriendelijk geassembleerd. Om de stevigheid van het trapje te garanderen worden deze vaak behandeld met een lak, beits of met olie. Dat zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van de keukentrap. Uiteraard moet je er ook een beetje zuinig op zijn, want hoe minder zuinig je er op bent des te korter wordt de levensduur. Ook de intensiteit waarin de trap wordt gebruikt heeft logischerwijs invloed op de levensduur.

Keukentrapje in verschillende vormen, maten en kleuren

Tijdens je zoektocht naar een geschikt keukentrapje kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, vormen, maten en kleuren. Wij zijn van mening dat de houten keukentrap de beste keuze is, omdat hout een beter en duurzamer materiaal is dan bijvoorbeeld metaal of aluminium. Kies dan wel voor een trapje van hardhout. Deze zijn weliswaar iets prijziger, maar het is de investering meer dan waard. Deze trapjes zijn stevig en dus veiliger en ze gaan ook veel langer mee.

Wat betreft de kleuren is de keuze enorm. Je kunt ervoor kiezen om de trap in de natuurlijke houtkleur aan te schaffen, maar je kunt een trap ook in het zwart, wit, zilver of in een kleur naar smaak te laten spuiten. Door de behandeling met een lak is de houtsoort ook gelijk beschermd.

Buiten gebruiken? Geen probleem!

Een houten keukentrapje kun je ook prima buiten gebruiken. In de tuin, schuur of op andere plekken waar je het trapje nodig hebt. Dan is het wel belangrijk dat de trap van hardhout is gemaakt en dat het hout behandeld is met een lak, olie of beits. Dan zijn de trappen ook bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. Gezien het formaat en het gewicht van een trapje is het wel slim om het trapje op te bergen als je deze niet meer gebruikt. Want het is beter om de trap niet bloot te stellen aan vocht en andere zaken die hem zouden kunnen beschadigen.