Een cinewall met haard, het overwegen waard!

Tegenwoordig bestaan er meer dan ooit heel wat verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld een televisie en een haard in je woning te implementeren. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze het van cruciaal belang vinden dat alles op een nette manier in het interieur kan worden verwerkt. Dat geldt dan dus niet alleen voor het televisiescherm, maar ook voor de haard waar men graag gebruik van wenst te maken. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch en dit valt in de praktijk dan ook vrij eenvoudig te realiseren. Dit bijvoorbeeld door het plaatsen van een cinewall met haard. Heb je hier nog nooit eerder over gehoord en wil je hier graag meer over ontdekken? Lees dan zeker verder!

Wat kan je verwachten van een cinewall met haard?

Een cinewall met haard is zoals de naam al aangeeft een wand die kan worden gerealiseerd in bijvoorbeeld de woonkamer of het salon van je woning. Eenmaal deze is gerealiseerd beschik je over de mogelijkheid om er niet alleen een haard in op te nemen, maar ook een televisie. Op deze manier kan je rekenen op het beste van twee werelden. In eerste instantie kan je gezellig naar de televisie kijken zonder dat je toestel echter vrijstaand moet worden neergezet. Ook eventuele kabels die van en naar de tv lopen kunnen zeer eenvoudig achter de wand worden opgeborgen of weggewerkt. 

Naast bovenstaande is het zo dat veel mensen het vermoeden hebben dat een dergelijke haard in je woning laten realiseren niet bepaald een eenvoudige opdracht is. In de praktijk valt dat echter ontzettend goed mee. Bovendien is het eveneens zo dat je geen hoge kosten hoeft te vrezen. Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende materialen waar gebruik van kan worden gemaakt met betrekking tot het realiseren van een cinewall met haard. 

Hoe kan je een dergelijke cinewall precies realiseren?

Voor het realiseren van een cinewall met haard kan er zoals hierboven al aangehaald gebruik worden gemaakt van tal van verschillende materialen. Daarbij valt het niet alleen op dat er sprake is van een verschil in materiaalgebruik, wat bovendien namelijk ook te denken van de uitstraling waar een dergelijke wand over kan beschikken? We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

  • Een landelijke uitstraling;
  • Een moderne uitstraling;
  • Klassieke cinewalls; 
  • Industrieel ogende exemplaren;

Ongeacht de gekozen stijl voor je interieur, het is dus met andere woorden steevast mogelijk om te kiezen voor een cinewall die perfect aan weet te sluiten op de vooropgestelde verwachtingen. Op deze manier kan je rekenen op een zeer uniform geheel voor wat het interieur van je woning betreft.

Hoe interessant is de keuze voor een dergelijke cinewall?

De keuze voor een cinewall met haard is er één die vandaag de dag in de praktijk ontzettend vaak wordt gemaakt. Voor een dergelijke wand geldt namelijk dat ze niet alleen in elke stijl van woning te integreren valt, bovendien zal je ook nog eens tot de vaststelling komen dat ze kan worden gerealiseerd tegen een toegankelijk prijskaartje. Tel daar bovendien ook nog eens bij op dat ze het mogelijk maakt om zonder probleem alle kabels weg te kunnen werken en het mag duidelijk zijn dat er zeker en vast heel wat interessante voordelen aan een dergelijke wand zijn verbonden.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan bijvoorbeeld de zogenaamde Dimplex haard!